Calendarul etapelor pentru stabilirea cifrei de scolarizare

Invatamant dual si profesional de stat 2023-2024: Calendarul etapelor pentru stabilirea cifrei de scolarizare

 Stimați parteneri educaționali,

 

Suntem convinși că educația și formarea profesională reprezintă o prioritate pentru fiecare comunitate locală, fiind considerate pârghii absolut necesare pentru relansarea și dezvoltarea durabilă a comunității.

În acest context, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara în parteneriat cu Instituția Prefectului Județul Hunedoara, Consiliul Județean, Camera de Comerț și Industrie, Universitatea Politehnică din Timișoara-Facultatea de Inginerie din Hunedoara și Universitatea din Petroșani, implementează proiectul ”VET-SMART - Școala milenium activă și responsabilă pentru toți”, conform calendarului atașat.

În perioada 07-25.11.2022, se organizează evenimente de informare a operatorilor economici cu privire la oportunitățile oferite de învățământul profesional și învățământul dual pentru dezvoltarea comunității de afaceri din județ. Evenimentele se vor desfășura sub forma unor mese rotunde, integrate în cadrul proiectului ”VET-SMART - Școal milenium activă și responsabilă pentru toți”

De asemenea, informăm operatorii economici din județul Hunedoara, că în conformitate cu prevederile Ordinului M.E. nr. 6172/28.10.2022, au oportunitatea ca în perioada 7 noiembrie - 25 noiembrie 2022, să solicite clase de învățământ dual sau profesional prin completarea solicitărilor de școlarizare în învățământul dual și profesional (Anexa 2 și Anexa 6) la Ordinul ME nr. 6172/2022.

Solicitările operatorilor pentru învățământul dual (Anexa 2) vor fi transmise pe adresele de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până la data de 25 noiembrie 2022.

Solicitările operatorilor economici pentru învățământul profesional (Anexa 6) vor fi transmise pe adresele de email ale unităților de învățământ profesional și tehnic cu care doresc să încheie contracte de pregătire practică și la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până la data de 25 noiembrie 2022.

Solicitările în format editabil pot fi descărcate de AICI.

Invităm toți operatorii economici interesați să își exprime nevoia de formare, deoarece credem că doar printr-un parteneriat viabil, vom reuși să proiectăm la nivelul județului Hunedoara o ofertă de formare profesională care să corespundă nevoilor mediului de afaceri și care să-și găsească un corespondent pe piața muncii.

Funcționare unități de învățământ: an școlar 2021 - 2022

IMG 20200930 WA0001

Educatia continua

IMG 20200930 WA0001

Învățare ONLINE

invatare online

Comunicate de presa

salvaticopiii

geoparc